FAQ – Camping

 1. Hoe reserveer ik een kampeerplaats op jullie camping?
  Reserveer eenvoudig je plekje op onze camping door een e-mail te sturen naar info@johannasbos.nl. Kies je data en type campingplek (tent of caravan/kamper met aantal personen, en bevestigen je reservering.
 2. Wat zijn de voorzieningen op jullie camping?
  Geniet van moderne voorzieningen, waaronder sanitaire faciliteiten, skelters voor de kinderen of gebruik één van de vuurschalen om een vuurtje te maken of te koken op vuur.
 3. Zijn huisdieren toegestaan op de camping?
  Ja, huisdieren zijn welkom op onze camping. Wel aangelijnd houden voor de wilde vogels en kippen in de buurt. Ontdek samen met je viervoeter de prachtige omgeving van onze natuurlijke camping.
 4. Wat maakt jullie camping geschikt voor gezinnen?
  Onze camping is leuk voor gezinnen, met in de zomervakantie een kindertheater workshop, genoeg leuke activiteiten in de omgeving en ruime kampeerplaatsen en een veilige, gezellige sfeer.
 5. Wat zijn de verschillen tussen een tentplaats en een camperplaats?
  Kies tussen knusse tentplaatsen en goed uitgeruste camperplaatsen, elk ontworpen voor een optimale kampeerervaring. De knusse tentplek heeft geen stroom en is speciaal voor 2 á 3 persoonstentjes, bij de grotere kampeerplekken kan de auto of kampeerbusje komen, is stroom aanwezig en vlakbij een watertappunt.
 6. Hoe ver is de camping verwijderd van lokale bezienswaardigheden?
  Onze camping ligt gunstig dichtbij lokale bezienswaardigheden, waardoor je gemakkelijk kunt genieten van de schoonheid van de omgeving. Ga lekker een dagje naar het strand. Badplaatsen Callantsoog, Groote Keeten en Julianadorp zijn op ongeveer 20 minuten rijden bereikbaar. Bezoek Dierenpark Hoenderdeall in Anna Paulowna of ga naar het gezellige centrum van Schagen tijdens de Westfriese markt op donderdag. Een dagje Texel is ook leuk om te doen of maak gebruik van de mooie fiets- en wandelpaden op Wieringen of in de landelijke polders. Hou je meer van kunst en cultuur bezoek dan zeker het kunstproject ‘De Nollen’ in Den Helder van Ruud van de Wint. Eigenaresse Tine geeft graag tips over wat er allemaal te doen is in de omgeving.
 7. Wat is het beste seizoen om op jullie camping te verblijven?
  Elk seizoen heeft zijn charme! Camping Johanna’s Bos is geopend in de lente en de zomer van april t/m september.
 8. Zijn er kampeerarrangementen beschikbaar voor speciale gelegenheden?
  Vier speciale momenten op onze camping, denk aan verjaardagsfeesten, trouwerijen / liefdesfeest, of een familiebijeenkomst. Wanneer je de camping afhuurt zijn er allemaal mogelijkheden, speciaal ontworpen voor jouw unieke gelegenheid, voor meer informatie stuur een e-mail naar info@johannasbos.nl.
 9. Hoe duurzaam is jullie camping?
  Wij streven naar duurzaamheid met groene initiatieven en milieuvriendelijke oplossingen om een positieve impact op onze omgeving te hebben. Zo planten wij ieder jaar 500 bomen op het terrein van Johanna’s Bos. Bieden we de mogelijkheid afval te scheiden. Kiezen we voor veel tweedehands bouwmaterialen en is het badhuis aangesloten op zonnecollectoren.
 10. Welke activiteiten en evenementen worden georganiseerd op de camping?
  Geniet van een scala aan activiteiten, van gezinsvriendelijke evenementen tot ontspannende natuurwandelingen, er is voor iedereen iets te doen. Bekijk ook zeker het theatergedeelte op de website om te zien welke activiteiten er zijn. Vaak is het mogelijk om te kamperen tijdens een evenement. Klik hier voor het overzicht.
 11. Wat zijn de betaalopties voor mijn reservering?
  Betaal eenvoudig en veilig online of via een bankoverschrijving met verschillende betaalopties om je reservering te voltooien. Het is ook mogelijk met bij aankomst of vertrek met pin of contant geld te betalen.
 12. Kunnen jullie aanbevelingen doen voor wandel- en fietsroutes in de omgeving?
  Ontdek de beste wandel- en fietsroutes in de omgeving en geniet van de prachtige natuurlijke schoonheid die onze regio te bieden heeft. Op de camping is een gratis plattegrond met wandel- en fietsroute’s verkrijgbaar.
 13. Zijn er faciliteiten voor campers, zoals lozingspunten?
  Let op, onze camping heeft geen loosplek voor een chemisch toilet, wel beschikken we over een prachtig sanitair gebouw. De kampeerplaatsen zijn voorzien van stroompunten inclusief blauwe CEE campingstekker. Ook zijn er verschillende watertappunten aanwezig op het kampeerveld.
 14. Hoe zit het met de veiligheid op de camping?
  Veiligheid staat bij ons voorop. We zijn een kleine camping en eigenaren Ben en Tine houden goed in de gaten of alles rustig verloopt. Bij het badhuis hangt een brandblusser. De weg is afgesloten met een hek. Let wel er is een vijver en er zijn sloten aanwezig op het terrein, deze zijn niet helemaal afgeschermd voor kleine kinderen.
 15. Zijn er specifieke regels voor nachtelijke rust op de camping?
  Om een rustige sfeer te behouden, hebben we specifieke regels voor nachtelijke rust. Na 22:00 uur is het niet meer toegestaan om versterkt muziek te draaien en na 23:00 uur is het fluisterstil op de camping. Hoor dan ook hoe oorverdovend de stilte kan zijn!
 16. Bieden jullie accommodaties voor mensen met specifieke behoeften?
  We streven ernaar om inclusief te zijn. Ontdek onze aangepaste accommodaties en voorzieningen voor gasten met specifieke behoeften.
 17. Kan ik een barbecue meenemen naar mijn kampeerplaats?
  Barbecueën is toegestaan! Geniet van heerlijke maaltijden bij je kampeerplaats. Neem wel zelf een BBQ mee. Het is ook mogelijk een vuurschaal te gebruiken en daar lekker op te koken.
 18. Mag ik een vuurtje maken op de camping?
  Jazeker mag dat. Wil je een vuurtje maken gebruik dan één van de twee vuurschalen aanwezig op het terrein. Hout is te koop bij de receptie voor € 7,50 per zak, of neem zelf hout mee. Houd wel rekening met brandgevaar bij (extreme) droogte, zorg voor een emmer water bij de vuurplaats en houd rekening met rook voor de andere campinggasten.
 19. Hoe kan ik mijn ervaring op de camping delen via sociale media?
  Deel je onvergetelijke momenten met ons op sociale media! Deel je ervaringen met onze community via Instagram, Facebook of laat een google review achter.

Ga terug naar het campingoverzicht