FAQ – Locatietheater Johanna’s Bos

Lees hier voor de veelgestelde vragen (FAQ) over locatie theater bij Creatieve Buitenplaats Johanna’s Bos in Anna Paulowna, Gemeente Hollands Kroon, Kop van Noord-Holland.

 1. Wat is locatie theater en hoe verschilt het van traditioneel theater?
  Locatietheater is een vorm van podiumkunst waarbij de voorstellingen op unieke locaties plaatsvinden, zoals Johanna’s Bos. In tegenstelling tot traditioneel theater, wordt de omgeving een integraal onderdeel van de voorstelling, waardoor een meeslepende ervaring ontstaat.
 2. Welke unieke elementen biedt Johanna’s Bos als locatietheaterlocatie?
  Johanna’s Bos onderscheidt zich doordat het mogelijk is bij slecht weer de buitenvoorstelling naar binnen te verplaatsen. Elk stuk wordt zorgvuldig ontworpen om naadloos op te gaan in de natuurlijke omgeving (binnen of buiten), waardoor elke voorstelling een uniek en onvergetelijk karakter krijgt.
 3. Hoe koop ik tickets voor voorstellingen in Johanna’s Bos?
  Tickets voor Johanna’s Bos-voorstellingen zijn eenvoudig online te koop via onze website. Ga naar de ticketpagina, selecteer de gewenste datum en voorstelling, en volg de instructies om uw tickets veilig te reserveren. Naast de online ticketverkoop is het ook mogelijk om een kaartje te reserveren per telefoon (06 144 70 482, tijdens kantooruren) of via een e-mail: info@johannasbos.nl. U kunt dan op de dag zelf voor of na de voorstelling het toegangskaartje afrekenen met pin of contant betalen.
 4. Ik ben niet zo handig met de computer, kan ik evengoed tickets bestellen?
  Naast de online ticketverkoop is het ook mogelijk om een kaartje te reserveren per telefoon (06 144 70 482, tijdens kantooruren) of via een e-mail: info@johannasbos.nl. U kunt dan op de dag zelf voor of na de voorstelling het toegangskaartje afrekenen met pin of contant betalen.
 5. Zijn er kortingen beschikbaar voor groepsreserveringen bij Johanna’s Bos?
  Ja, Speciaal voor de vroege beslissers zijn er ‘Vroege Vogel’ kortingen. Wil je zeker zijn van de kortingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Johanna’s Bos verwelkomt ook groepen met speciale kortingen (vanaf 15 personen). Neem contact op met onze klantenservice door een e-mail te sturen naar info@ohannasbos.nl voor informatie over groepsreserveringen en de bijbehorende voordelen.
 6. Moet ik mij warm aankleden?
  Voor de beste theaterervaring raden we aan om je warm te kleden en meerdere lagen te dragen. Het kan soms fris worden. We bieden fleecedekentjes aan. Wilt u zacht zitten neem dan een kussentje mee voor extra comfort.
 7. Hoe kan ik vrijwilliger worden bij Theater Johanna’s Bos?
  Als u geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk bij Johanna’s Bos, kunt u via een e-mail naar info@johannasbos.nl aangeven dat u vrijwilliger wilt worden. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.
 8. Wat zijn de parkeermogelijkheden en tarieven rondom Johanna’s Bos?
  Johanna’s Bos biedt voldoende gratis parkeergelegenheid aan. Wel is het raadzaam zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden om het parkeren zo overzichtelijk mogelijk te houden.
 9. Zijn voorstellingen bij Johanna’s Bos geschikt voor kinderen en families?
  Absoluut! Johanna’s Bos heet families van harte welkom. Onze voorstellingen zijn ontworpen om een breed publiek, inclusief kinderen. Bij de verschillende voorstellingen wordt aangegeven of het geschikt is voor kinderen. En uiteraard bieden we speciale familievoorstellingen aan. Wilt u niks missen over het aanbod schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
 10. Hoe kom ik in contact met de klantenservice voor specifieke vragen?
  Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice door het schrijven van een e-mail naar info@johannasbos.nl of bel tijdens kantooruren naar 0614470482.
 11. Wat is het beleid met betrekking tot fotograferen tijdens voorstellingen?
  Fotograferen tijdens voorstellingen is doorgaans niet toegestaan om de ervaring van andere bezoekers niet te verstoren.
 12. Welke faciliteiten zijn beschikbaar voor mindervaliden bij Johanna’s Bos?
  Johanna’s Bos is toegankelijk voor mindervaliden. Neem contact op met de klantenservice voor verdere assistentie zodat we je zo goed mogelijk kunnen begeleiden.
 13. Hoe kan ik op de hoogte blijven van aankomende locatietheatervoorstellingen?
  Blijf op de hoogte van onze aankomende voorstellingen door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief en ons te volgen op sociale media. Alle aankondigingen worden ook op onze website geplaatst.
 14. Zijn er speciale evenementen of festivals gepland bij Johanna’s Bos?
  Jazeker! Raadpleeg regelmatig onze evenementenpagina voor informatie over speciale evenementen en festivals die plaatsvinden bij Johanna’s Bos.
 15. Wat zijn de openingstijden van de locatie en het theaterkantoor?
  Johanna’s Bos is over het algemeen geopend tijdens voorstellingen en evenementen of neem contact op met het theaterkantoor voor meer informatie die kan via info@johannasbos.nl of bel tijdens kantooruren naar 0614470482.
 16. Zijn er eetgelegenheden in de buurt van Johanna’s Bos voor of na een voorstelling?
  Ja, in de nabije omgeving van Johanna’s Bos zijn diverse eetgelegenheden. Tijdens het Oogst- en LOOF festival is er catering bij Theater Johanna’s Bos aanwezig. Verder is Restaurant “De Brug” in van Ewijcksluis een heerlijke plek om voor een voorstelling iets te eten.
 17. Wat is het beleid voor annuleringen en terugbetalingen van tickets?
  Tip verkoop je ticket of geef deze cadeau aan een vriend of vriendin mocht je onverhoopt niet kunnen komen. Tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling krijg je het ticketbedrag terug gestort, minus € 2,50 administratiekosten.
 18. Hoe is de toegankelijkheid van Johanna’s Bos voor rolstoelgebruikers?
  Johanna’s Bos is niet gemakkelijk rolstoeltoegankelijk, neem contact op met het theater om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via info@johannasbos.nl of bel naar 0614470482 tijdens kantooruren.
 19. Welke weersomstandigheden zijn ideaal voor openluchttheaterproducties?
  De meeste openluchttheaterproducties vinden buiten plaats bij goed weer, gelukkig kan bij Theater Johanna’s Bos de voorstelling altijd doorgaan omdat we ook beschikken over een theater schuur.
 20. Kan ik souvenirs kopen van Johanna’s Bos om mijn ervaring te herinneren?
  Ja, tijdens het LOOF-festival en het Oogst-festival zijn ZustersvanZo aanwezig, zij verkopen leuke duurzaam handgemaakte producten.
 21. Zijn er speciale arrangementen beschikbaar voor overnachtingen in de buurt van Johanna’s Bos?
  Jazeker, Theater Johanna’s Bos heeft namelijk een een minicamping. Boek los van het ticket je verblijf op de camping. Of reserveer alvast je plekje via info@johannasbos.nl en betaal bij aankomst.
 22. Ik wil een donatie doen, kan dat?
  Ja dat kan op 3 manieren. Door Vriend te worden van Johanna’s Bos of een eenmalige donatie. Ook is het mogelijk als zakelijk partner te doneren. Voor alle informatie klik op deze link.

Ga terug naar het Theater overzicht