Agenda Seizoen 2024

Waar: Johanna’s Bos – Lotweg 42 Anna Paulowna, Hollands Kroon, Kop van Noord-Holland

Locatie theater Johanna’s Bos is van april tot en met september geopend met theater, muziek en workshops.

April 2024

bloemendagen tulpendiner Anna Paulowna

Tijdens de bloemendagen in Anna Paulowna en Breezand staat iets bijzonders te gebeuren: Een avond op Johanna’s Bos volledig in het teken van de tulp. Een Tulpendiner op creatieve locatie omgeven door een installatie van tulpen. Tijdens dit spektakel is er verdieping in de vorm van zang en “spoken word”. Het wordt een avond om nooit te vergeten! 

Tulpendiner vrijdag 19 april

Tulpendiner
vrijdag 19 april

Locatie open: 18:00
85 euro

Tulpendiner zaterdag 20 april

Tulpendiner
zaterdag 20 april

UITVERKOCHT

Mei 2024

Vlindereffect

Familievoorstelling:
Vlindereffect

12 mei 2024 – 14:00 uur
6+ voorstelling
7,50  euro 

Een muzikale, cabareteske, grappige maar ontroerende, poëtische en onverwachte voorstelling over hoe iets heel kleins hele grote gevolgen kan hebben.

Als Jacob besluit iets aardigs te doen voor iemand uit de buurt, kan hij niet overzien wat dat kleine gebaar voor gevolgen zal hebben voor iedereen in de straat. Jacob voelt zich er vreselijk over.

Maar in hoeverre is hij verantwoordelijk voor de ontstane chaos? Een rockopera over onvoorziene consequenties en hoe het allemaal toch weer goed/fout afloopt.

Klapstoel kabaret

Klapstoel Kabaret

Zaterdag 25 mei 2024 – aanvang 20.00 uur
19,50 euro

Een pop-up podium voor cabaret en kleinkunst

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens Klapstoelkabaret. Je ziet optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Kom kijken, zie je favoriete cabaretier op het podium of ontdek de artiesten van de toekomst! En dat is nog niet alles! Als toetje komt het Wieringskleinkunstduo Isabelle en Lauri voor ons optreden.

Juni 2024

De Karavaan komt
naar de Polder

1 juni 2024 – aanvang 19:00 uur
32,50 euro incl. eenvoudige maaltijd

“Deze grond, dat voelt als een wortel waar je aan vast zit. Dat laat niet los.”

De prachtige locatie theatervoorstelling “Grondproeven” geregisseerd door Titia Bouwmeester komt naar het Akkerbouwgebied van Hollands Kroon. Johanna’s Bos is een oud aardappelerf in de Oostpolder en de schuur wordt getransformeerd tot eethuis en theater. Boer en consument zitten met elkaar aan tafel, kijken, luisteren, proeven, en gaan het gesprek aan. 

Juli 2024

Karavaan Ontspruit

De Karavaan Ontspruit

Zondag 7 juli 2024 – aanvang 13:00 uur
19,50 euro

Maak kennis met verschillende makers uit de Karavaan-stal. Laveer over het terrein van Johanna’s Bos en geniet van de zomer gecombineerd met een drietal korte voorstellingen. Deze voorstellingen zijn ook heel leuk voor kids van 15+ en jong volwassenen.

Kindertheater Workshop

Woendag 24, 31 juli en 7, 14 en 28 augustus 2024
10,00 euro
per kind, per keer
Tijd: 14.00 — 16.00 uur

Speciaal voor alle kinderen uit de buurt en alle kleine campinggasten! Doe mee met de spannende Zomervakantie Theater Workshop bij Johanna’s Bos! Speciaal voor kinderen van 4–12 jaar bieden we een creatieve en sprookjesachtige ervaring onder leiding van professioneel theatermaakster en kindercoach Eda Andreae van Het Ganse Land.

Augustus 2024

Op reis met Dramali

17 augustus 2024 – Aanvang: 18:00 uur
29,50  euro 
incl. Afrikaanse maaltijd
Muziekoptreden

We gaan naar Afrika! Speciaal voor alle thuisblijvers of wanneer je nog even een avondje “naar het buitenland” wilt. We reizen af naar Midden Afrika. Naast de heerlijke muziek van Dramali kun je ook genieten van een autentieke Afrikaanse maaltijd.
Deze avond is een samenwerking tussen Johanna’s Bos en Dina.

De Kleur Oranje

31 augustus 2024 – Aanvang: 18:00 uur
29,50 euro incl. eenvoudige maaltijd

De Kleur Oranje is een muzikale theatervoorstelling over een vrouw die op een dag besluit een wandeling te gaan maken. Een hele lange wandeling. Omdat er iemand is doodgegaan. Iets is doodgegaan. Of iemand… wat maakt het uit… Het lukt de vrouw maar niet om dat binnen haar eigen decorum een plek te geven. De Kleur Oranje is een ode aan de nieuwsgierigheid en de verbeelding. Een verhaal over afscheid nemen, het voorbijgaan van de tijd en de moed die het vraagt om echt te durven leven.

Om helemaal in de stemming te komen is het mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling een wandeling te maken. We hebben een prachtige route uitgezet langs het Amstelmeer van 15 of 20 kilometer. Tussen 12:00 en 14:30 kun je starten vanaf Johanna’s Bos. Je krijgt gratis een routekaartje mee.

September 2024

Seizoensafsluiting met het Oogst-festival

Tijdens het Open monumentenweekend sluiten we af met het Oogst-festival. Dit doen we ieder jaar met de mensen die we hebben ontmoet, hebben terug zien komen naar Johanna’s Bos en ook tijdens Oogst ontmoeten we weer nieuwe mensen. Zaadjes worden geplant, onkiemen en kunnen worden geoogst. Koop alvast je festivalkaartje met korting, wat we gaan doen verklappen we nog niet, maar we zijn nu al vollop bezig met de programmering.

Oogst festival
zaterdag 14 september

Koop tot het einde van dit jaar je Oogst ticket met 50% korting!

van € 25,00 voor € 12,50

Loof festival zaterdag Johanna's bos

Oogst festival
zondag 15 september

Koop tot het einde van dit jaar je Oogst ticket met 50% korting!

van € 25,00 voor € 12,50

Oogst festival
zondag 15 september – kind

Koop tot het einde van dit jaar je Oogst ticket met 50% korting!

van € 10,00 voor € 5,00

Oogst festival
14 en 15 september

Koop tot het einde van dit jaar je Oogst ticket met 50% korting!

van € 40,00 voor € 20,00

Onze voorstellingen zijn ook heel leuk voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een bijzonder bedrijfsuitje, eventueel gecombineerd met een passende workshop of wandeling door het voedselbos. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat de voorstelling aansluit bij jullie wensen en doelstellingen. Ben je benieuwd naar wat Locatietheater Johanna’s Bos voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze voorstellingen en de mogelijkheden die wij bieden. Stuur een e-mail naar info@johannasbos.nl

Johanna's Bos

Word vriend

Voor 12,50 ben je al vriend van Johanna’s Bos

 

Wist je dat we ons eigen Biertje laten brouwen!
Bestel je favoriete Johanna’s Biertje aan de bar voor- of na een voorstelling.

Johanna’s Bos heeft nu ook een Stichting, Stichting Johanna’s Bos. Voor meer informtie klik dan op de link.

Locatie theater Johanna’s Bos werk samen met de volgende theatergroepen en instellingen:

locatie theater karavaan
Altstadt Rotterdam theatergezelschap
Toneel Vakschool

Johanna’s Bos is een gloednieuw voedselbos dat naast locatie theater ook ruimte biedt voor 15 campingplaatsen. Komt dat zien in de unieke landelijke omgeving van Gemeente Hollands Kroon in de Kop van Noord-Holland.

Johanna’s Bos
Lotweg 42, 1761 JG Anna Paulowna
Hollands Kroon, Noord-Holland, Nederland
E-mail: info@johannasbos.nl
Telefoon: 0614470482 (alleen tijdens kantooruren)

 

© Johanna’s Bos 2023 | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | FAQ THEATER