LOOF festival

Op zaterdag 6 april en zondag 7 april start het nieuwe seizoen van Johanna’s Bos op het platteland van Anna Paulowna. Dit jaar bieden we niet alleen een geweldig programma vol theater en lekker eten, dit jaar hebben we ook nog eens onze eigen karaokebar in de polder!

Still uit film Onder het maaiveld

Wood Wide Web

Voor het eerst dit jaar heeft LOOF een thema; Het Wood Wide Web oftewel hoe bomen onder de grond met elkaar communiceren. Passend bij het thema tonen we exclusief de documentaire “Onder het Maaiveld”. Speciaal voor het bekijken van de docu bouwen we een pop up woonkamer in de theaterschuur! Ben je van plan om op zaterdag te komen? Kom dan al om half 3 want LOOF wordt zaterdag geopend door Burgemeester Rian van Dam!

 

Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. 

 

Ook bij slecht weer

April doet wat hij wil, mocht het regenachtig worden we hebben ons programma zo gemaakt dat alles overdekt kan. Maar mocht het voorjaar zonnetje zich laten zien gaan we natuurlijk lekker naar buiten en maken we buiten een gezellig terras.

Karaoke Bar

Een karaokebar in de polder! Tijdens LOOF gaan we los, iedereen die denkt dat hij kan zingen mag het podium bestijgen. Kom met je vriendengroep en oefen alvast je act. Wordt je Dolly, Micheal, Celine of Barbra of ga je met je vriendengroep Take That of de Spice girls nadoen? Zaterdagavond begint de Karaoke om 19:30 op zondagmiddag kun je ook lekker zingen vanaf 16:30.

 

Overdag kun je lekkere hapjes bestellen bij de bar en op zaterdagavond is er een heerlijk buffet geinspireerd op het thema voedselbos en het wood wide web. Kosten voor het buffet op zaterdagavond om 18:30 uur, zijn 12,50 per persoon. 

Theatersnacks

Ook dit jaar zijn de studenten en alumni’s van de Toneelschool Rotterdam weer van de partij. Nu strijken ze geen weekend neer bij Johanna’s Bos maar komen ze al de hele week voorafgaand werken op locatie. En wat ze hebben gemaakt laten ze natuurlijk zien tijdens LOOF. Er zullen tijdens het weekend verschillende korte voorstellingen getoond worden.

 

LOOF festival 2024

Doe mee met de speurtocht:
Waar is de Mol?

Speciaal voor gezinnen hebben we een hele leuke speurtocht uitgezet over “onze bodem”. Ga op zoek naar de Mol en ontdek alles over wat er onder onze voeten gebeurt. De speurtocht is speciaal voor kinderen in de basisschool leeftijd en er zijn leuke activiteiten te doen zoals het maken van een zaadbommetje die je mee naar huis kan nemen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis mee naar binnen bij LOOF.

Waar is de Mol

Neem Johanna’s Bos mee naar huis

Op zaterdag en zondag hebben wij ook een knusse markt. Naast onze eigen Johanna’s Biertjes, kun je hier ook heerlijk geurende zeepjes kopen die passen bij de sfeer van het bos.

Op onze markt kun je alvast kaartjes kopen voor voorstellingen later in het seizoen, wanneer je liever niet online je kaartje koopt.

Floortje en Marije van ZustersvanZo zijn niet meer weg te denken bij de festivals van Johanna’s Bos. Ook voor LOOF maken ze weer de allermooiste en duurzame producten, dus ga dat zien en koop gelijk een paar mooie (verjaardag)cadeautjes.

 

Blokkenschema LOOF festival 2024

Blokkenschema LOOF
LOOF festival

Klik snel op de link hieronder om jouw zaterdag- of zondagticket te bestellen

Beleef samen met ons een fantastische middag vol theater, natuur en gezelligheid!

Loof festival zaterdag Johanna's bos

LOOF festival – Zaterdag

Zaterdag: 6 april 2024
Locatie wordt feestelijk geopend door burgemeester
Rian van Dam, vanaf 14:30 uur.
7,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis)

 

Johanna's Bos

LOOF festival – Zondag

Zondag: 7 april 2023
Locatie geopend vanaf 13:00 uur.
7,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis)

 

Wanneer je nu vriend wordt van Johanna’s Bos
ontvang je een ticket voor het LOOF-festival gratis!

Johanna's Bos

Wordt vriend

Voor 12,50 ben je al vriend van Johanna’s Bos

 

LOOF-festival

Lokatie: Johanna’s Bos – Lotweg 42 Anna Paulowna

 

Toneel Vakschool
Altstadt Rotterdam theatergezelschap

Johanna’s Bos is een gloednieuw voedselbos dat naast locatietheater ook ruimte bied voor 15 campingplaatsen. In de toekomst willen we ook een vergaderlocatie starten. Kom dat zien in de unieke landelijke omgeving van de Anna Paulowna polder.

Johanna’s Bos
Lotweg 42, 1761 JG Anna Paulowna
E-mail: info@johannasbos.nl
Telefoon: 0614470482 (alleen tijdens kantooruren)