Mini camping Johanna’s Bos in Noord-Holland vlakbij het water

Johanna’s Bos is een mini camping in Gemeente Hollands Kroon, Anna Paulowna vlakbij het Amstelmeer. De camping ligt in een jong voedselbos. Reserveer alvast je plekje op de camping voor 2024 via info@johannasbos.nl

Camping Johanna’s Bos is gesloten van 18 september t/m 31 maart 2024.

Welkom bij Johanna’s Bos de mini camping is onderdeel van de inspirerende Creatieve Buitenplaats Johanna’s Bos, in het landelijke deel van Anna Paulowna in gemeente Hollands Kroon vlakbij het Amstelmeer. Temidden van de rustgevende polderlandschappen en de uitgestrekte omgeving van de Kop van Noord-Holland, bieden wij jou de ideale plek om te ontspannen.

camping

Kamperen te midden van rust en natuur: Ontdek onze 15 ruime kampeerplekken

Ontdek de charme van Johanna’s Bos, een intieme camping met 15 ruime kampeerplekken in de Kop van Noord-Holland. Of je nu komt met een tent, caravan of camperbusje, wij heten je van harte welkom op onze prachtige locatie. Geniet van de rust en de weidsheid van de omgeving, terwijl je de vrijheid hebt om te kamperen in jouw eigen stijl. Bij mooi weer kun je een verfrissende duik nemen in het nabijgelegen Amstelmeer. Maak gebruik van de verkwikkende buitendouche. Mocht je meer comfort wensen, dan bieden onze vier warme douches in het badhuis de perfecte optie. Houd er rekening mee dat er op dit moment beperkt aantal elektrische aansluitingen beschikbaar is voor campers en caravans. Maar geen zorgen, je kunt je elektrische fiets of telefoon altijd opladen bij de receptie. En geniet bij rustig weer van de oorverdovende stilte in de avond en nacht.

Wil je ‘s avonds knus binnen zitten of even schuilen voor de regen of de wind maak dan zeker ook gebruik van onze prachtige en sfeervolle Yurt een heerlijk ontmoetingsplek.

Mini camping Johanna's Bos kamperen kampeerbusje

Wat een leuke camping! Alles klopt! Mooie plekken, werkelijk prachtig sanitair, gezellige mensen, heerlijke biertjes. Hier moet je zeker een keer heen! Wij komen een keer terug! — Tom en Tineke, Haarlem

toiletgebouw, sanitaire voorzieningen op mini camping Johanna's Bos

Luxe en comfort in ons badhuis: Vorstelijke en duurzame sanitaire voorzieningen

In ons moderne badhuis vind je luxe sanitaire voorzieningen die bijdragen aan een vorstelijke kampeerervaring. Met oog voor natuur en duurzaamheid want de douches worden verwarmd door de zonnecollectoren en de materialen die gebruikt zijn, zijn vaak tweedehands. Hier geniet je van een prachtig uitzicht tijdens het tandenpoetsen en ontspan je onder een warme douche. Met vier toiletten en vier douches bieden wij voldoende ruimte voor al onze gasten. Het toiletpapier is uiteraard aanwezig en voor het douchen hoef je geen gebruik te maken van muntjes. Wij vertrouwen erop dat onze gasten bewust omgaan met energie, aangezien we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het energieverbruik. We willen je erop attenderen dat we geen loosplek hebben voor een chemisch toilet. We vragen je vriendelijk om hier rekening mee te houden. Wij vertrouwen erop dat onze gasten bewust omgaan met het milieu en de faciliteiten die we bieden. 

 

Wat een prachtige plek hebben Ben en Tine gecreëerd. Het is een voedselbos in wording, en ook al zijn de planten nog klein, er is al zoveel te zien! We hebben heerlijk op het kampvuur gekookt, genoten van een prachtige zonsondergang, en daarna nog even heerlijk genoten van een Johannas bos pieperbiertje bij het kampvuur! Het was een geweldige minivakantie, en we komen zeker nog eens terug! — Karin

camping

Ieder jaar planten we minimaal 500 bomen

Duurzaamheid is bij Johanna’s Bos erg belangrijk. We streven niet naar klimaat neutraal maar een klimaat positieve plek. Dit doen we door ieder jaar bomen te planten, te eten uit het voedselbos, maar ook door het opwekken van energie met de zonnecollectoren voor de douches. We streven naar zero waste en het is mogelijk je afval gescheiden bij ons in te leveren tijdens je verblijf op de camping. Waar mogelijk, hergebruiken we materialen en is het toiletgebouw voor een groot deel gemaakt met tweedehands materialen. Wat er ook gelijk voor zorgt dat er een gezellige sfeer ontstaat.

Bomen planten bij Johanna's Bos

Het strand van de Noordzee, het Lutjestrand van het Amstelmeer
of gewoon vanaf de camping naar de dijk lopen en dan vanaf daar het meer in! — Betty

Verken het betoverende voedselbos: Een jong bos vol met verrassingen

Maak kennis met ons betoverende voedselbos! Hoewel de naam Johanna’s Bos doet vermoeden dat je een traditioneel bos betreedt, is ons bos nog jong en de bomen nog klein. In de afgelopen drie jaar hebben we zo’n 2000 bomen geplant en jaarlijks breiden we dit uit. Dankzij het jonge bos geniet je van uitgestrekte vergezichten, adembenemende zonsopkomsten in het oosten en schilderachtige zonsondergangen in het westen. De nachten zijn hier nog heerlijk donker door de afwezigheid van lichtvervuiling, waardoor je bij helder weer kunt genieten van een adembenemende sterrenhemel. Ontdek de prachtige variëteit aan gewassen in ons voedselbos, zoals frambozen, pruimen, appels, rabarber, vlierbessen, rozemarijn en vijgen.

kamperen bij mini camping Johanna's Bos in Hollands Kroon, Anna Paulowna Kop van Noord-Holland

Tarieven voor jouw verblijf: Boek eenvoudig en voordelig

Let op: Er is geen loosplek voor chemisch toilet bij ons op de camping.

Een paar heerlijke dagen doorgebracht op Johannas Bos. Het vrolijke welkom, de rust van de omgeving, de ruime plek tussen de jonge planten en bomen, de chique sanitaire voorziening, het voelde allemaal top! — Carla

Gras Johanna's Bos, mini camping

Zet je tent op of parkeer je camperbusje, en trakteer jezelf op het ultieme kampeergenot
met een gekoeld Johanna’s biertje – beschikbaar bij het inchecken.
Proost op een geweldige tijd in de natuur!

Gras Johanna's Bos, mini camping
natuurcamping
charme camping

Johanna’s Bos is een gloednieuw voedselbos dat naast locatietheater ook ruimte bied voor 15 campingplaatsen. In de toekomst willen we ook een vergaderlocatie starten. Kom dat zien in de unieke landelijke omgeving van de Anna Paulowna polder in gemeente Hollands Kroon in Noord-Holland.

Johanna’s Bos
Lotweg 42, 1761 JG Anna Paulowna
Hollands Kroon, Noord-Holland, Nederland
E-mail: info@johannasbos.nl
Telefoon: 0614470482 (alleen tijdens kantooruren)

 

© Johanna’s Bos 2023 | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | FAQ-CAMPING