oogst festival 2024

Op zaterdag 14 september en zondag 15 september is het Oogst festival bij Johanna’s Bos – het hoogtepunt van een jaar vol bloei en groei. Het is tijd om de vruchten te plukken, terwijl we ondertussen genieten van muziek en theater.  Dit is de laatste kans dit jaar om te komen genieten bij Johanna’s Bos. Dit jaar is Oogst gratis toegankelijk en betaal je per voorstelling of workshop. Hou de website in de gaten voor nog meer leuks tijdens Oogst!

oogst festival zaterdag

Eda Andreae – Kapschuur

Theatermaakster en actrice Eda Andreae is aan de slag gegaan met het thema Zuiderzeewerken. In de kapschuur op het terrein van Johanna’s Bos schuilen allemaal verhalen, verhalen die horen bij onze geschiedenis en die moeten worden verteld. “Kapschuur” is een familievoorstelling voor jong en oud en neemt je mee naar onstuimige tijden.

 Zaterdag 15 september om 15:30 uur
Koop apart een kaartje voor € 2,50 tijdens het festival of ga all-in en bestel de Oogst Passe-partout. (De voorstelling is ook op zondag te zien)

voorstelling kapschuur

Douwe Dijkstra
Let’s get mental 

Olivia Newton-John had groot gelijk toen zij in 1981 aandrong op fysieke activiteit met haar hitsong ‘Let’s get physical’. Lichamelijke beweging is namelijk heel belangrijk voor een goede gesteldheid. Maar we moeten het geestelijke niet vergeten natuurlijk! Daarom komt podiumkunstenaar Douwe Dijkstra met de voorstelling Let’s get mental waarin Douwe de mogelijkheden onderzoekt voor een nieuw muziekgenre, namelijk ‘therapiepop’. Met nummers als ‘Sk sk sk sk skematherapie’, ‘Van je links naar rechts, van je EMDR’ en ‘Ik wil ketsen met mijn psycholoog’, onderzoekt Douwe of de popcultuur gebruikt kan worden als bad voor een onderwerp als geestelijke welzijn. Hierbij tapt hij uit zijn ruime ervaring die hij heeft opgedaan in zijn opleiding tot psycholoog en de vele uren die hij zelf op de bank van zijn therapeut heeft gelegen. Dus ben je depressief, loop je tegen een burn-out aan of wil je dat te allen tijde voorkomen en hou je van stevige gitaren? Dan is Let’s get mental de voorstelling voor jou!

Zaterdag 15 september om 16.30
Koop apart een kaartje tijdens het festival voor € 7,50 of ga all-in en bestel de Oogst Passe-partout

 

Tussen de twee voorstellingen kun je genieten van lekkere hapjes geïnspireerd op het voedselbos,
kun je gezellig nakletsen op het terras en ontdek wat er nog meer te zien is op het terrein. 

Seamus & the Horses

Ierse Folksband

Met een rijke mix van traditionele melodieën, opwindende optredens en een onweerstaanbare charme, neemt Seamus and the Horses zijn publiek mee op een onvergetelijke muzikale reis naar Ierland. 

Seamus and the Horses, bekend om hun dynamische arrangementen, energieke optredens en charisma op het podium, vertegenwoordigen een unieke muzikale ervaring. De naam ‘Seamus’ belichaamt de band als geheel, terwijl ‘The Horses’ de verschillende muzikanten zijn die op dat moment binnen de band actief zijn. 

Hoewel de band oorspronkelijk begon als een Ierse folk- en balladband, hebben ze zich ontwikkeld tot een groep die Folk in de breedste zin van het woord omarmt. Hun repertoire omvat niet alleen de klassiekers van oude Ierse legendes zoals The Dubliners en The Clancy Brothers, maar ook populaire Ierse folkpop van bands als Flogging Molly en Dropkick Murphy’s.

 Zaterdag 15 september om 19:30 uur
Toegang gratis

Seamus & the Horses

Een deel van het festival is gratis te bezoeken, wil je je helemaal laten onderdompelen in Oogst bestel dan de passe-partout.
Die geeft je toegang tot alle voorstellingen en 1 workshop.

Eda Andreae – Kapschuur

Theatermaakster en actrice Eda Andreae is aan de slag gegaan met het thema Zuiderzeewerken. In de kapschuur op het terrein van Johanna’s Bos schuilen allemaal verhalen, verhalen die horen bij onze geschiedenis en die moeten worden verteld. “Kapschuur” is een familievoorstelling voor jong en oud en neemt je mee naar onstuimige tijden.

 Zondag 16 september om 13.00 uur
Koop apart een kaartje tijdens het festival voor € 2,50 of ga all-in en bestel de Oogst Passe-partout. (De voorstelling is ook op zaterdag te zien.)

voorstelling kapschuur
Koor Eigenwijz

Zangkoor Eigenwijz uit Julianadorp

Eigenwijz is een koor van 17 vrouwen dat zich richt op a capella en vierstemmige zang. Sinds vorig jaar staan we onder de deskundige leiding van onze dirigente Gaby de Goede.

Ons repertoire is divers en omvat: Bekende en geliefde popnummers uit verschillende decennia. Emotionele en krachtige ballads die raken. En tijdloze klassieke stukken die de schoonheid van klassieke muziek laten horen.

Of je nu houdt van pop, ballads of klassiek, bij Eigenwijz vind je altijd iets dat je aanspreekt. We nodigen iedereen uit om ons optreden bij te wonen en zelf te ervaren wat onze muziek te bieden heeft.

Zondag 15 september om 14.00
Toegang gratis

 

Willy Darktroausers

Toen Willie in 2019 naar Rotterdam verhuisde verloor hij zijn gitaar in de trein. Sindsdien maakt hij beats op zijn laptop. De nieuwe muziek van Willie Darktrousers is een zoektocht naar de Europese sound van de toekomst. Zo combineert hij folk uit Noordoost-Europa en Keltische muziek, met trap en drill.

Zondag 16 september om 16.30 uur
Toegang gratis

Willie Darktroausers
Markt Johanna's Bos

Markt met o.a. Zusters van Zo

ZustersvanZo maken de mooiste creaties, eigenlijk is het doel dat ze er zelf gelukkig van worden. Vaak helemaal met de hand gemaakt met verantwoorde restmaterialen of natuurlijke producten. Daarnaast zijn er nog meer marktkramen van andere leuke ondernemers en creatieven uit de omgeving. 

Zustersvanzo zijn er op zaterdag en zondag, de markt is er op zondag. Gratis Toegang.

 

Kamperen tijdens
het Oogst-festival

Wanneer je wilt kamperen tijdens het Oogst-festival dan kun je een plekje boeken bij Camping “Terra Incognito”of Camping de “Tulpenweide”. Beide ontzettend leuke “collega” campings op fietsafstand. Neem je fietsen mee of hier ze daar terplekke en geniet van een heerlijk kampeerweekend gecombineerd met cultuur tijdens het Oogst Festival. Hou de website in de gaten voor een leuk Oogst-Kampeer arrangement.

 

Camping Terra Incognito

Deze prachtige camping ligt gelegen op het voormalig eiland Wieringen vlakbij de Waddenzee. En is ongeveer 4 km verwijderd van Johanna’s Bos.

Camping de Tulpenweide

Deze mooie camping ligt gelegen tussen de tulpenvelden van Anna Paulowna / Breezand. En is ongeveer 4 km verwijderd van Johanna’s Bos.

Het Oogst Festival is vrij toegankelijk en je kan genieten van het muziek programma en de markt. Wil je all-in koop dan het Passe Partout ticket en je kunt ook deelnemen aan de workshops en alle theatervoorstellingen!

Johanna's Bos

Oogst festival – Passe Partout

Zaterdag en zondag 14 en 15 september
Locatie geopend op zaterdag vanaf 14:30 uur.
Locatie geopend op zondag vanaf 12:30 uur.

Prijs: 20,00

 

Johanna's Bos

Oogst festival – Passe Partout
KIDS

Zaterdag en zondag 14 en 15 september
Locatie geopend op zaterdag vanaf 14:30 uur.
Locatie geopend op zondag vanaf 12:30 uur.

Prijs: 10,00

Oogst-festival

Lokatie: Johanna’s Bos – Lotweg 42 in Anna Paulowna, vlakbij het Amstelmeer.

Het Oogst-festival wordt mede mogelijk gemaakt door:

Johanna’s Bos is een gloednieuw voedselbos dat naast locatietheater ook ruimte bied voor 15 campingplaatsen. Ook is het mogelijk om te vergaderen in de authentieke Mongoolse Yurt. Kom dat zien in de unieke landelijke omgeving van de Anna Paulowna polder.

Johanna’s Bos
Lotweg 42, 1761 JG Anna Paulowna
E-mail: info@johannasbos.nl
Telefoon: 0614470482 (alleen tijdens kantooruren)