Op zaterdag 16 september en zondag 17 september is het Oogst festival bij Johanna’s Bos – het hoogtepunt van een jaar vol bloei en groei. Het is tijd om de vruchten te plukken, terwijl we ondertussen genieten van poëzie en theater. Laat je meeslepen door de heerlijke smaken uit de yurt. Dit is de laatste kans dit jaar om te komen genieten. 

 

Marijke Boon
Zaterdagmiddag

Marijke Boon trekt een glanzende rode jurk aan, en meandert kundig tussen smartlap en de blues. Achter haar ruist (een schilderij van) de zee, het helmgras beweegt zacht in de wind. Ze zingt een Zeelandslied met een bescheiden rol voor Anna Paulowna. De Oude Haas komt voorbij, en Tango de Liefde. Ze verhaalt van geheime ontmoetingen en kleinleed. Zegt sonnetten. Kantelt clichés. Voeg daarbij de wonderschone combinatie van accordeon en cello, en het zit wel goed met RODE ANEMONEN.

Zaterdag 16 september om 16.30

 

Tussen de twee voorstellingen kun je genieten van een maaltijd bij Henny’s Wonderlijke Wereld Keuken,
kun je gezellig nakletsen op het terras en ontdek wat er nog meer te zien is op het terrein. Komt Yanaika langs met een paar gedichten en kun je luisteren naar de monoloog “Afgekeurd” van Jo Smit.

Voorstelling
Eerste Liefde

Een man, een eenzaat, herinnert zich zijn eerste liefde, een vrouw die naast hem op de bank kwam zitten om zich te verwarmen.

Een ontroerend, diepmenselijke verhaal met een verrassende ontknoping.

De typische Beckett problematiek van de vereenzaamde mens, zijn fascinatie voor geboorte en dood, maar ook zijn zwartgallige humor zijn in deze novelle aanwezig. Eerste Liefde behoort tot een van zijn grootse werken.

REGIE: BART KIENE | TEKST: SAMUEL BECKETT | SPEL: DÉLANO VAN DEN BERG | VIOOL: JEROEN DE GROOT

Zaterdag 16 september om 19:30 uur

Na de voorstelling “Eerste Liefde” gaan we nog iets bijzonders doen met de donkerte en stilte.
Zorg ervoor dat je erbij blijft. Wat we gaan doen blijft een verrassing.

Zaterdag en zondag zijn de kunstwerken van Studio Blank te bewonderen.

 

Sinds 1995 woont en werkt kunstenaarsgezin Blank vanuit Wieringen in een voormalig magazijncomplex van Defensie uit 1930 waar vroeger tanks, jeeps en munitie werden opgeslagen. Sinds 2020 zet de tweede generatie het atelier voort onder de naam Studio Blank dat uit aan het groeien is tot een culturele hotspot, waar kunst wordt gemaakt en waar kunst gekeken, gehuurd en gekocht kan worden. Waar workshops worden gegeven, waar exposities en evenementen worden gehouden en nog veel meer. Speciaal voor Oogst worden verschillende werken van Studio Blank verplaatst naar Johanna’s Bos zodat mensen kennis kunnen maken met het prachtige werk van Studio Blank.

Zaterdag en zondag

 

Familievoorstelling
De Monteur en het meisje

Op zondag de bijzondere familievoorstelling “De monteur en het meisje”.  Het meisje wilde weg. De horizon tegemoet. Maar nu staat zij aan het einde van de wereld met autopech langs de kant van de weg. En nu? Welke kant moet ze op? En waar was ze eigenlijk naar op zoek? Gelukkig is er een automonteurman. De monteur en het meisje is een roadtrip voor helden vanaf 6 jaar.

Zondag 17 september
Start voorstelling om 13:00 uur en 15:00 uur

Bekijk de trailer

— Op zondag rijdt er een bus vanaf station Anna Paulowna —

Kom je met het OV vanuit Schagen of Den Helder dan kun je opstappen op de speciale bus naar het Oogst-festival, zodat je op tijd bent voor de voorstelling “de monteur en het meisje”. Klik hier voor de opstaptijden.

Kleiworkshop door
Studio Blank

 

Tijdens de kleiworkshop gaan we schelpen maken. Niet zonder reden want de klei in de Oostpolder is van oorsprong natuurlijk zeeklei. Onder leiding van kunstenares Ingrid Davids-Blank gaan we aan de slag. De klei is deels klei van Johanna’s Bos eigen bodem! En uit proeven bleek dit prachtige rode klei te zijn. Je kan je aanmelden voor de workshop want vol=vol. Wil je zeker zijn van een plekje stuur dan een e-mail naar info@johannasbos.nl en geef daarin je naam en de starttijd. De workshop zit bij je entree kaartje erbij in, wil je wat je hebt gemaakt ook laten afbakken en glazuren dan kost dat 5 euro per object.

Zondag start om 14:15 en om 15:45 uur. De workshop duurt ongeveer een uur. Ook geschikt voor kinderen.

 

— Helderse Stadsdichter Yanaika Zomer komt samen met haar Posse —

Op zondag staan 5 dichters verspreid over het veld en dragen voor uit eigen werk. Naast Yanaika Zomer zijn ook Zaanse stadsdichter Lisa van Tongeren erbij samen met de mannen Mario Overman, Levi Noë, en Ifar van Roodselaar. Ben je geïnspireerd volg dan de workshop tijdens het festival om 14:15,
ook geschikt voor kinderen!

SJAEK 

SJAEK (Sonja & Judiths Akoestisch Entertainment Kabinet). Een Spaanse Gitaar, een ukelele en twee stemmen maken sinds een jolige start in 2018 eigen liedjes, liedjes op maat en kleinkunstige covers.

De inspiratie voor de eigen nummers put Sjaek uit eigen ervaringen. Ervaringen die waarschijnlijk herkenbaar zijn voor velen, maar waar ook enigszins een taboe op zou kunnen rusten. Open, eerlijk en vol passie, lol en overgave maken Sonja & Judith er een gezellige en energieke set van waarmee ze hopen het publiek aan het lachen te krijgen, kippenvel te geven en gewoon even de tijd te laten vergeten.

Zondag 17 september

Proef het voedselbos!

Verwen je smaakpapillen met een culinair avontuur in Henny’s Wonderlijke Wereldkeuken, gevestigd in de betoverende Yurt. Henny’s enthousiasme voor koken is aanstekelijk en ze nodigt je uit om samen met haar de meest heerlijke creaties te proeven. Stap binnen in de Yurt en laat je verrassen door de diverse smaken en geniet van de culinaire verwennerij die deze unieke eetervaring te bieden heeft. “Henny’s wonderlijke wereldkeuken” is er op zaterdag en zondag.

Geïnspireerd door het voedselbos maakt Henny de lekkerste gerechten om te proeven. 

Floortje en Marije van Zusters van Zo zijn ook weer van de partij

ZustersvanZo maken de mooiste creaties, eigenlijk is het doel dat ze er zelf gelukkig van worden. Vaak helemaal met de hand gemaakt met verantwoorde restmaterialen of natuurlijke producten. Zodat niet alleen jij maar ook de wereld een beetje gelukkiger wordt. Tip dit zijn de allermooiste cadeautjes voor vrienden en familie!

Zustersvanzo zijn er op zaterdag en zondag.

 

Samenwerking met Meerbos

We slaan de handen ineen met voedselbos ‘Meerbos’ uit Breezand. De oogst uit het voedselbos van Linda van der Geest wordt ook aangeboden tijdens het Oogstfestival.

Linda van der Geest van Meerbos is er op zondag ook voor al je voedselbos vragen!

 

Imker Eelco 

Naast de lekkerste honing van Eelco zijn eigen bijenvolken kan hij ook zeer gepassioneerd vertellen over bijen en alles wat daarbij komt kijken. 

Eelco is er op zondag en dan verkoopt hij zijn eigen honing.

 

Kamperen tijdens
het Oogst-festival

Wanneer je wilt kamperen tijdens het oogst-festival dan kun je een plekje boeken bij Camping Terra Incognito. Een ontzettend leuke camping. Op zondag zal de bus ook langrijden om je op te halen. Geef bij je boeking bij Camping Incognito aan dat je voor het Oogst-festival komt zodat we weten dat we je kunnen ophalen met de bus op zondag!

Boeken van de camping kan via deze link.
Stuur een e-mail naar info@terra-incognito.nl 
Of bel direct naar de camping: 06 18 84 50 55

 

Johanna's Bos

Oogst festival – Zaterdag

Zaterdag: 16 september 2023
Locatie geopend vanaf 15:00 uur.

Prijs: 19,50

 

Johanna's Bos

Oogst festival – Zondag

Zondag: 17 september 2023
Locatie geopend vanaf 12:00 uur.

Prijs: 17,50

 

Johanna's Bos

Oogst festival – Zondag KIND

Zondag: 17 september 2023
Locatie geopend vanaf 12:00 uur.
t/m 18 jaar, kids onder de 3 gratis.

Prijs: 7,50 

Johanna's Bos

Oogst festival – Weekend

Zondag: 17 september 2023
Locatie geopend vanaf 15:00 uur op zaterdag, 12:00 uur op zondag

Prijs: 29,50

Oogst-festival

Lokatie: Johanna’s Bos – Lotweg 42 Anna Paulowna

Johanna’s Bos is een gloednieuw voedselbos dat naast locatietheater ook ruimte bied voor 15 campingplaatsen. In de toekomst willen we ook een vergaderlocatie starten. Kom dat zien in de unieke landelijke omgeving van de Anna Paulowna polder.

Johanna’s Bos
Lotweg 42, 1761 JG Anna Paulowna
E-mail: info@johannasbos.nl
Telefoon: 0614470482 (alleen tijdens kantooruren)