Judith Koning is in 1970 geboren in Schagen. Gerrit Rietveld academie, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gedaan. Ze werkt in atelier aan huis in Callantsoog, alles dichtbij om altijd direct aan het werk te kunnen.

Ze werkt graag met materialen die al een leven en een stukje geschiedenis hebben. Materiaal met wat schade en levenservaring. Dat haalt ze bij de kringloopwinkels of rommelmarkt. Koning maakt foto’s, werkt met papier op textiel. Papier geknipt uit oude prentenboeken. Tweedehands textiel vaak met vlek, zoals servetten, tafellakens en damast. Werkt ook met keramiek, video’s en maakt installaties. Daar gaat een lichte voorkeur naar uit.

Haar werk heeft geen vast thema of specifieke materiaal keuze. Eigenlijk kan alles haar inspireren. Ruimte, een woord, een gevoel, muziek, kunst en de natuur. Sprookjes, vogels, vissen en andere dieren zijn wel veelvoorkomende en terugkerende thema’s. Ze is dol op vier, dubbel, imperfectie (met name bij een ander of bij materialen of dieren) en anders omgaan met geschreven taal. Dat gaat vaak ook vanzelf in haar hoofd vol fantasie en verhalen. Elk thema behandeld ze persoonlijk, met liefde en dichtbij. Met een glimlach naar de regels van het spelen. Want wat kan ze serieus zijn in haar spel. Ze is fan van kunstenaar Joseph Cornell en is hopeloos dromerig.

Tijdens Kolder in de Kop is haar werk te zien en te koop. Neem een kijkje in de schuur. Judith heeft ook een Kimono onder handen genomen. Lees meer over het Kimono project.